Egyszerű mézeskalács sütemény

Hozzávalók

Egyszerű mézeskalács sütemény

Elkészítés

egyszerű sütemény recept, karácsonyi édesség, karácsonyi sütemény recept, kevert tészta mézeskalács fűszerrel, mézeskalács sütemény, mézeskalács sütemény recept, mézeskalács szelet, Nagyi Titka Rozsos mézeskalács liszt, sütemény karácsonyra,

A legegyszerűbb, egyben a kedvenc karácsonyi süteményem!

1. lépés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a mézet és a tejet. Beleszitáljuk a sütőporral és a fűszerkeverékkel vegyített lisztet. Simára keverjük, végül pedig beleforgatjuk a narancshéjat és a vágott diót is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 175 fokra előlelegített sütőben, 23-25 perc alatt készre sütjük.

2. lépés
(A tetejére nem muszáj elkészíteni a krémet, ha csomagolni szeretnénk.) A krémsajtot kikeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a vaníliával.

3. lépés
A kihűlt sütemény széleit és a tetejét egyenesre vágjuk, majd megkenjük a krémmel. Tálalás előtt megszórjuk a díszítőcukorral.



Tipp

Ha kedvet kaptál a hamis mézesekhez, próbáld ki a mézes csillagot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm