Egyszerű puncs szelet

Hozzávalók

Egyszerű puncs szelet

Elkészítés

egyszerű krémes sütemény recept, egyszerű süteménykrém, egyszerű vajas krém, kakaós olajos piskóta recept, kakaós piskóta alaprecept, kakaós piskóta recept, krémes sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, olajos piskóta recept, pudingos krémes recept, pudingos piskóta recept, pudingos vajas krém recept, puncskrém készítése, puncsos recept, puncsos sütemény recept,

Az elronthatatlan kakaós piskótára egy nagyon egyszerű puncsos krém kerül, és szinte készen is van.

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és keményre habosítjuk.

2. lépés

A tojások sárgáját a maradék cukorral és a rummal vagy aromával szintén fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet és csomómentesre keverjük vele. Beleforgatjuk a fehérjehabot, végül pedig a vágott diót és a mazsolát vagy aszalt meggyet, továbbá ízesíthetjük frissen reszelt vagy kandírozott narancshéjjal – ügyeljünk rá, hogy friss esetén kezeletlen narancsot használjunk.

3. lépés

A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük a piskótát. Még forrón megkenjük a lekvárral.

4. lépés

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. (Adhatunk hozzá egy kevés rumot.) Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.

5. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt puncspudingot.

6. lépés

A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a puncsos krémet, ráreszeljük vagy zöldséghámozóval rákaparjuk a fehér csokoládét, majd néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni.

7. lépés

Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Néhanap teljesen rabul ejt a puncspuding íze, a puncsos kuglóf is nagy kedvencem, de ha kicsit több időm van, a nagyon látványos Barbie szeletet, vagy a lakodalmakból jól ismert Lajcsi-szeletet szoktam megsütni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások