Egyszerű répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Búzafinomliszt, répatorta, répatorta recept,

Egyszerűen elkészíthető fahéjas répatorta.

1. lépés
A tésztához a lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A tojást a cukorral habosra kikeverjük, majd az olajat és a sárgarépát beleforgatjuk. A lisztes keveréket és a vaníliás cukrot a tojásos keverékbe szórjuk, majd a dióval a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk.

2. lépés
A masszát kerek tortaformába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40–45 perc alatt szép aranysárgára sütjük. (Légkeveréses sütőben 165 fokon 40 percig sütjük.)

3. lépés
Közben a mázat elkészítjük, a porcukrot annyi citromlével keverjük simára, amennyit felvesz, illetve nem folyik, majd a kész sütemény tetejére kenjük.



Tipp

Nagyon finom a narancsos mascarponés krémmel körbekent/töltött répatorta és az ananászos répatorta is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!