-
Elkészítési idő: 90 perc
-
26 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Egyszerű répatorta
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerűen elkészíthető fahéjas répatorta.
1. lépés
A tésztához a lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A tojást a cukorral habosra kikeverjük, majd az olajat és a sárgarépát beleforgatjuk. A lisztes keveréket és a vaníliás cukrot a tojásos keverékbe szórjuk, majd a dióval a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk.
2. lépés
A masszát kerek tortaformába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40–45 perc alatt szép aranysárgára sütjük. (Légkeveréses sütőben 165 fokon 40 percig sütjük.)
3. lépés
Közben a mázat elkészítjük, a porcukrot annyi citromlével keverjük simára, amennyit felvesz, illetve nem folyik, majd a kész sütemény tetejére kenjük.
Tipp
Nagyon finom a narancsos mascarponés krémmel körbekent/töltött répatorta és az ananászos répatorta is.