
-
Elkészítési idő: 65 perc
-
20 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Egyszerű túrótorta
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerűen tökéletes. Ezt a túrótortát csak szeretni lehet.
1. lépés
A túrót kikeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vanília kikapart magjaival. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, végül pedig a sütőporos lisztet.
2. lépés
Vajazott oldalú, sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, a tetejére nyomkodjuk a nagyobb darabokra vágott epret. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 40–45 percig sütjük.) Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Barackkal, málnával és áfonyával is nagyon finom, télen pedig érdemes kipróbálni csokoládéval is. Ha marad belőle, nyugodtan betehetjük a fagyasztóba. Egész más, de szintén nagyon finom ez a túrótorta is, készítsd el, ha te is rajongsz a túrós süteményekért!