Eperdzsemes keksz

Hozzávalók

Elkészítés

dzsemes keksz recept, édes keksz recept, egyszerű keksz recept, keksz recept, lekváros keksz recept, olmlós keksz,

A tésztája omlós, a dzsem gyönyörűen belesül a közepébe, kell ennél több?

1. lépés:
A porcukrot és a vajat nagyon habosra kikeverjük. Ezután beledolgozzuk a vaníliát és a tojássárgáját is. Hozzászitáljuk a liszteket és egy csipetnyi sót, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Ezután hűtőben vagy fagyasztóban pihentetjük, amíg formázható állagúvá válik.

2. lépés:
A tésztából diónyi nagyságú darabokat csípünk le, gömbölyűre formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Mindegyik golyó közepébe nyomunk egy mélyedést. Ezt csinálhatjuk az ujjunkkal, vagy például egy kézi habverő végével. A lyukakat feltöltjük a lekvárral (ne felejtsük el átkeverni, hogy szépen tudjuk adagolni).

3. lépés:
160 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg csak a széle barnuljon meg. A tepsin hagyjuk kihűlni.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a fahéjas csigakekszet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm