
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Eperdzsemes keksz
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztája omlós, a dzsem gyönyörűen belesül a közepébe, kell ennél több?
1. lépés:
A porcukrot és a vajat nagyon habosra kikeverjük. Ezután beledolgozzuk a vaníliát és a tojássárgáját is. Hozzászitáljuk a liszteket és egy csipetnyi sót, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Ezután hűtőben vagy fagyasztóban pihentetjük, amíg formázható állagúvá válik.
2. lépés:
A tésztából diónyi nagyságú darabokat csípünk le, gömbölyűre formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Mindegyik golyó közepébe nyomunk egy mélyedést. Ezt csinálhatjuk az ujjunkkal, vagy például egy kézi habverő végével. A lyukakat feltöltjük a lekvárral (ne felejtsük el átkeverni, hogy szépen tudjuk adagolni).
3. lépés:
160 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg csak a széle barnuljon meg. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a fahéjas csigakekszet is!