Eperhab kakaós morzsával

Hozzávalók

Eperhab kakaós morzsával

Elkészítés

édes morzsa recept, egyszerű pohárkrém recept, egyszerű sütemény recept, eperhab recept, epres édesség recept, epres pohárkrém, epres sütemény recept, expressz sütemény recept, gyors sütemény recept, joghurthab recept, kakaós morzsa, kakaós morzsasüti morzsasüti recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Készíts villámgyorsan eperhabot finom kakaós morzsával!

1. lépés
A tésztához elvegyítjük a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a vaníliát és a sót. Hozzáadjuk a közepesen lágy vajat és a pisztáciát, majd morzsásra dolgozzuk. Nem kell összegyúrni!

2. lépés
A morzsás tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.

3. lépés
A megtisztított epret simára turmixoljuk, ezután elvegyítjük a görög joghurttal, a porcukorral és az egyik zselatix fixszel.

4. lépés
A hideg habtejszínt a cukor másik felével és a másik zselatin fixszel kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk az epres elegyet.

5. lépés
A morzsa felét poharakba adagoljuk, majd elosztjuk rajta a joghurthabot. Hűtőbe tesszük 60-120 percre. Végül a tetejét megszórjuk a maradék morzsával.



Tipp

Ha nem sikerül görög joghurtot beszereznünk, használhatunk sima natúr joghurtot is, de akkor adjunk hozzá még egy csomag fixálót. Próbáld ki az epres morzsasütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm