
-
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés perc
-
6-8 adaghoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Eperhab kakaós morzsával
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts villámgyorsan eperhabot finom kakaós morzsával!
1. lépés
A tésztához elvegyítjük a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a vaníliát és a sót. Hozzáadjuk a közepesen lágy vajat és a pisztáciát, majd morzsásra dolgozzuk. Nem kell összegyúrni!
2. lépés
A morzsás tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
A megtisztított epret simára turmixoljuk, ezután elvegyítjük a görög joghurttal, a porcukorral és az egyik zselatix fixszel.
4. lépés
A hideg habtejszínt a cukor másik felével és a másik zselatin fixszel kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk az epres elegyet.
5. lépés
A morzsa felét poharakba adagoljuk, majd elosztjuk rajta a joghurthabot. Hűtőbe tesszük 60-120 percre. Végül a tetejét megszórjuk a maradék morzsával.
Tipp
Ha nem sikerül görög joghurtot beszereznünk, használhatunk sima natúr joghurtot is, de akkor adjunk hozzá még egy csomag fixálót. Próbáld ki az epres morzsasütit is!