
-
Elkészítési idő: 60 perc + 180 perc hűtés = 240 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Eperkrémes sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
A csodás vajas-mandulás piskótalapok között könnyű vajas eperkrém van.
1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. A tojásokat egyesével, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a mandulával elvegyített lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. A tetejét megszórhatjuk egy jó marék szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
2. lépés
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Az epret simára turmixoljuk, majd egy lábasban felforraljuk. Közben a habtejszínt simára keverjük a keményítővel (ehhez is bátran használhatjuk a botmixert). A tejszínes keveréket a forró eperpüréhez keverjük, majd állandó keverés mellett, alacsony lángon besűrítjük. Átszedjük egy másik edénybe, és fóliát nyomunk a tetejére, hogy ne bőrösödjün a teteje.
3. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, közben több részletben beledolgozzuk a kihűlt eperkrémet.
4. lépés
A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben két részre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt (így könnyebb lesz kiemelni), kisebb méretű tepsi aljába fektetjük az egyik lapot. Elsimítjuk rajta a krémet, ezután ráhelyezzük a másik lapot. A süteményt hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni szeletelés előtt. Néhány óra elteltével óvatosan kiemeljük a tepsiből, majd éles késsel felszeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
A piskótában lévő mandulát bátran cseréld lisztre, ha épp nincs otthon. Ha pedig egy igazán elegáns süteményt is kipróbálnál, itt az epres charlotte!