Epres-krémsajtos reszelt pite

Hozzávalók

Epres-krémsajtos reszelt pite

Elkészítés

egyszerű pite recept, epres morzsasüti recept, epres pite recept, epres sütemény recept, finom epres sütemény recept, gyümölcsös pite recept, gyümölcsös sütemény recept, krémsajtos sütemény recept, mascarponés pite recept, morzsasüti recept, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt recept, pite recept, pitetészta nyújtás nélkül, reszelt pite recept, süteményliszt recept,

Vajas pitetészta, selymes krémsajt réteg és persze csodás, illatos eper.

1. lépés

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Az így kapott tészta kb. háromnegyed részét a piteforma aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben. A széleken kicsit lehet magasabb. A formával együtt 5-10 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát dermedni.

2. lépés

Amíg dermed a tésztánk, előkészítjük a tölteléket. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a keményítővel, egy kevés vaníliával és egy tojással.

3. lépés

A pihentetett tésztát kivesszük a fagyasztóból, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, ezután megszórjuk a nagyobb darabokra vágott eperrel. A tetejére reszeljük a maradék tésztát.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Langyosan már szépen szeletelhető.



Tipp

A morzsás vagy reszelhető tészták fantasztikusan leegyszerűsítik az előkészítési folyamatot, próbáld ki a szezonban a remek epres-rebarbarás süteményt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!