
-
Elkészítési idő: 75 perc
-
24 cm-es átmérőjű piteformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Epres-krémsajtos reszelt pite
Hozzávalók
Elkészítés
Vajas pitetészta, selymes krémsajt réteg és persze csodás, illatos eper.
1. lépés
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Az így kapott tészta kb. háromnegyed részét a piteforma aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben. A széleken kicsit lehet magasabb. A formával együtt 5-10 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát dermedni.
2. lépés
Amíg dermed a tésztánk, előkészítjük a tölteléket. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a keményítővel, egy kevés vaníliával és egy tojással.
3. lépés
A pihentetett tésztát kivesszük a fagyasztóból, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, ezután megszórjuk a nagyobb darabokra vágott eperrel. A tetejére reszeljük a maradék tésztát.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Langyosan már szépen szeletelhető.
Tipp
A morzsás vagy reszelhető tészták fantasztikusan leegyszerűsítik az előkészítési folyamatot, próbáld ki a szezonban a remek epres-rebarbarás süteményt is!