Epres kuglóf

Hozzávalók

Epres kuglóf

Elkészítés

egyszerű gyümölcsös sütemény recept, egyszerű kuglóf recept, egyszerű sütemény recept, epres recept, epres sütemény recept, epres süti recept, gyors kuglóf recept, gyors sütemény recept, gyümölcsös kuglóf recept, gyümölcsös sütemény recept, kuglóf kevert tésztából, kuglóf recept, Nagyi titka egyszerű sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept,

Készítheted friss vagy fagyasztott eperrel is!

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával (használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot). Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot. Beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.

2. lépés

A feldarabolt epret óvatosan a masszába forgatjuk.

3. lépés

A tésztát a kuglófformába kanalazzuk. Ha nem szilikonból készült a sütőformánk, vajazzuk és lisztezzük ki vékonyan betöltés előtt.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a kuglófot. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Természetesen használhatunk fagyasztott epret is felengedés után, viszont mindenképp csepegtessük le felhasználás előtt, hogy ne áztassa el a tésztát.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások