
-
Elkészítési idő: 75 perc
-
1 kuglófhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Epres kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Készítheted friss vagy fagyasztott eperrel is!
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával (használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot). Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot. Beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.
2. lépés
A feldarabolt epret óvatosan a masszába forgatjuk.
3. lépés
A tésztát a kuglófformába kanalazzuk. Ha nem szilikonból készült a sütőformánk, vajazzuk és lisztezzük ki vékonyan betöltés előtt.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a kuglófot. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Természetesen használhatunk fagyasztott epret is felengedés után, viszont mindenképp csepegtessük le felhasználás előtt, hogy ne áztassa el a tésztát.