
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Epres-pudingos sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Az eper és a vaníliapuding belesül a tésztába.
1. lépés
Először a pudingot készítjük el. Ehhez a hideg tejben simára keverjük a pudingport és a cukrot. Felturbózatjuk egy kis vaníliával. Közepes lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
2. lépés
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket habbá verjük. A sárgájákat felhabosítjuk a cukorral. Tovább ízesíthetjük vaníliával, illetve finomra reszelt citromhéjjal is. A kikevert sárgájához dolgozzuk az olajat, a joghurtot, végül pedig a sütőporral vegyített lisztet. Több részletben beleforgatjuk a tojáshabot is.
3. lépés
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd foltokban belekanalazzuk a sűrű pudingot. Eloszlatjuk rajta a megtisztított és félbevágott epreket is.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki az epres kevert süteményt is!