Epres-rebarbarás sütemény

Hozzávalók

epres-rebarbarás morzsasüti

Elkészítés

egyszerű epres sütemény recept, egyszerű rebarbarás sütemény recept, egyszerű sütemény recept, epres morzsa, epres recept, epres sütemény recept, gyors sütemény recept, gyümölcsös sütemény recept, Készíts egyszerű süteményt eperből és rebarbarából!, morzsasüti recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, rebarbarás morzsa, rebarbarás recept, rebarbarás sütemény recept, tavaszi sütemény recept,

Csodás vajas morzsasüti eperrel és rebarbarával.

1. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a vaníliával (ilyenkor vaníliaport szoktam használni). Hozzáadjuk a porcukrot, a finomra reszelt citromhéjat és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, és nagyjából összegyúrjuk a tésztát.

2. lépés

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belemorzsoljuk a tészta nagyobbik felét, ezután lenyomkodjuk. Így nem kell tésztát nyújtanunk.

3. lépés

A megtisztított epret és rebarbarát (utóbbinak a két végét levágjuk, én le szoktam húzni a külsű héját is, a levele mérgező) apró darabokra vágjuk, majd összeforgatjuk a cukorral, a citromlével és a keményítővel.

4. lépés

A gyümölcsöt is egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt.

 



Tipp

Természetesen készítheted a pitét csak eperből vagy rebarbarából is! Itt az eperszerzon, készítsd el az epres-kókuszos morzsasütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!