
-
Elkészítési idő: 75 perc
-
25x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Epres-rebarbarás sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Csodás vajas morzsasüti eperrel és rebarbarával.
1. lépés
A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a vaníliával (ilyenkor vaníliaport szoktam használni). Hozzáadjuk a porcukrot, a finomra reszelt citromhéjat és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, és nagyjából összegyúrjuk a tésztát.
2. lépés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belemorzsoljuk a tészta nagyobbik felét, ezután lenyomkodjuk. Így nem kell tésztát nyújtanunk.
3. lépés
A megtisztított epret és rebarbarát (utóbbinak a két végét levágjuk, én le szoktam húzni a külsű héját is, a levele mérgező) apró darabokra vágjuk, majd összeforgatjuk a cukorral, a citromlével és a keményítővel.
4. lépés
A gyümölcsöt is egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt.
Tipp
Természetesen készítheted a pitét csak eperből vagy rebarbarából is! Itt az eperszerzon, készítsd el az epres-kókuszos morzsasütit is!