
-
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés perc
-
18-20 cm-es átmérőjű tortához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Epres túrótorta
Hozzávalók
Elkészítés
A kakaós lapok közt habkönnyű az epres túrókrém.
1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
2. lépés
Az epret alaposan összeturmixoljuk a cukorral. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. Az epervelő felét felmelegítjük, belekeverjük a kinyomkodott, lecsepegtetett zselatint. Kis lángon, keverés mellett addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik, és a püré fel nem forrósodik. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel! A tűzről levéve összevegyítjük a hideg gyümölcspürével.
3. lépés
A túrót áttörjük, és elvegyítjük az eperpürével. A tejszínt laza habbá verjük, majd az epres túrókrémbe forgatjuk.
4. lépés
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortakarika segítségével kivágunk 2 db kerek lapot.
5. lépés
Egy kivehető aljú tortaformában összeállítjuk a süteményt. Alulra egy piskótalapot helyezünk, ráöntjük a krém felét, majd rátesszük a másik piskótalapot is, végül pedig befedjük a maradék krémmel. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük szilárdulni.
6. lépés
Az elkészült tortát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy szebben tudjuk leválasztani a formát. Ha nehezen megy, egy éles késsel vágjuk óvatosan körbe.
7. lépés
A kész torta tetejét ízlés szerint díszítsük friss gyümölcsökkel. Ha csak később tálaljuk, ecset segítségével kenjük át a gyümölcsöket egy kevés vízzel összemelegített zselatinnal.
Tipp
Ha tetszett a torta, próbáld ki a málnahab-tortát is!