
-
Elkészítési idő: 60 perc + 180 perc hűtés = 240 perc
-
38x26 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Erdei gyümölcsös-joghurtos kocka
Hozzávalók
Elkészítés
A savanyjás joghurtkrém és a zselés bogyós gyümölcsök együtt fantasztikusak, akár nyári szülinapra is készítheted!
1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
2. lépés
Amíg sül a piskóta elkészítjük a joghurtkrémet. Ehhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre. Ha felpuhultak, akkor kb. 4 evőkanálnyi vízzel együtt egy kis lábasban felmelegítjük. Semmiképp ne forraljuk, elég ha feloldódik. Közben a joghurtot simára keverjük a porcukorral, a citrom finomra reszelt héjával és kifacsart levével, végül mehet bele a zselatin is. A hideg habtejszínt lágy habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a joghurtos alapba forgatjuk.
3. lépés
Ha fagyasztott erdei gyümölccsel dolgozunk, akkor azt már érdemes előre kivenni, és egy szürőben hagyni felolvadni, hogy a leve ne később olvadjon majd ki. Ha friss gyümölcsöt használunk, elég csak átmosni.
4. lépés
A kisült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük a tiszta sütőpapírral kibélelt tepsibe (mindenképp magasfalú legyen). Ilyenkor érdemes nagyon vékonyan megkenni egy kevés savanykás lekvárral. (Ha nincs éppen otthon, elhagyható.) Ezután eloszlatjuk rajta a joghurtkrémet, és betesszük dermedni a hűtőbe 60-90 percre.
5. lépés
Ha a sütemény teteje már szépen megdermedt, elkészítjük a tortazselét a csomagoláson található leírás alapján. A joghurtrétegen eloszlatjuk a gyümölcsöt, végül pedig óvatosan ráöntjük a langyosra hűlt tortazselét. Visszatesszük a hűtőbe, ameddig teljesen meg nem szilárdul.
6. lépés
A megdermedt süteményt óvatosan kiemeljük a sütőpapír segítségével, és kockákra vágjuk. (Ne felejtsük minden vágás után megtörölni a késünket!)
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a csoda színekben pompázó erdei gyümölcsös kockát vagy az áfonyás álomsütit is!