Erdei gyümölcsös kocka

Hozzávalók

erdei gyümölcsös kocka

Elkészítés

áfonyás sütemény, bogyós gyümölcsös sütemény, egyszerű sütemény recept, gyümölcsös sütemény recept, gyümölcsös-túrós sütemény recept, kakaós piskóta recept, kakaós tészta, kakaós vajas piskóta recept, Nagyi tika extra finom süteményliszt, nyári sütemény recept, ribizlis sütemény, szedres sütemény,

A túró és a bogyós gyümölcsök remekül illenek a kakaós piskótához.

1. lépés

A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a kakaóporral vegyített lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 13-15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2. lépés

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a gyümölcsöket és a cukrot egy kis lábasban összeforraljuk, hagyjuk főni kb. 10 percig. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az áfonyaszószt simára turmuxoljuk, átszűrjük, -passzírozzuk, hogy ne maradjanak benne magok. Visszatesszük a lángra, és feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. Ezzel már nem kell tovább főzni, levehetjük a tűzhelyről.

3. lépés

A gyümölcspürét hagyjuk kicsit hűlni. Ezután simára keverjük a túróval, majd beleforgatjuk a közepesen kemény habbá vert tejszínt is.

4. lépés

A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben két részre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt (így könnyebb lesz kiemelni), kisebb méretű tepsi aljába fektetjük az egyik lapot. Elsimítjuk rajta a krém háromnegyed részét, ezután óvatosan réhelyezzük a másik lapot, és mehet rá a maradék krém is. A süteményt hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni szeletelés előtt, akár egy éjszakát is állhat. A kockákat díszíthetjük reszelt csokoládéval (ehhez a zöldséghámozót szoktam használni, így helyes csokiforgácsokat kapunk).

 



Tipp

Ahhoz, hogy a tészta ennyire sötét színben pompázzon, a kakaóból fele-fele arányban használtam holland és fekete kakaót. A szeletelésnél állítsuk a kést egy forró vizes kancsóba, és minden vágás előtt töröljük át.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások