Erdei gyümölcsös rozspite

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös rozspite

Elkészítés

almás sütemény recept, egyszerű pite recept, egyszerű sütemény recept, erdei gyümölcsös sütemény recept, finom gyümölcsös sütemény recept, gyümölcsös morzsapite recept, gyümölcsös pite recept, gyümölcsös sütemény recept, morzsasüti recept, Nagyi titka tönkölyliszt recept, Nagyi titka világos rozsliszt recept, pite recept, pitetészta nyújtás nélkül, reszelt pite recept, vegyes gyümölcsös morzsasüti recept,

Így készíts gyümölcsös pitét pillanatok alatt.

1. lépés

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük. A tésztagombóc nagyobbik felét a sütőpapírral bélelt tepsi aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszök 15-20 percre.

2. lépés

Amíg elősül a tésztánk, előkészítjük a tölteléket. Az erdei gyümölcsöt (lehet friss vagy fagyasztott) összekeverjük a megpucolt és felkockázott almával, a cukorral és a pudingporral.

3. lépés

A tepsit kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk rajta a töltelékkel, ezután a tetejére reszeljük a maradék tésztát.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Kihűlés után már szépen szeletelhető.



Tipp

Ha szereted az egyszerű piterecepteket, próbáld ki a meggyes morzsapitét vagy akár az epres-krémsaltos reszelt pitét bármilyen idénygyümölccsel!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!