
-
Elkészítési idő: 70 perc + 30 perc pihentetés = 100 perc
-
22x25 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Erdei gyümölcsös rozspite
Hozzávalók
Elkészítés
Így készíts gyümölcsös pitét pillanatok alatt.
1. lépés
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük. A tésztagombóc nagyobbik felét a sütőpapírral bélelt tepsi aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszök 15-20 percre.
2. lépés
Amíg elősül a tésztánk, előkészítjük a tölteléket. Az erdei gyümölcsöt (lehet friss vagy fagyasztott) összekeverjük a megpucolt és felkockázott almával, a cukorral és a pudingporral.
3. lépés
A tepsit kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk rajta a töltelékkel, ezután a tetejére reszeljük a maradék tésztát.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Kihűlés után már szépen szeletelhető.
Tipp
Ha szereted az egyszerű piterecepteket, próbáld ki a meggyes morzsapitét vagy akár az epres-krémsaltos reszelt pitét bármilyen idénygyümölccsel!