
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
25×10 cm-es sütőforma
-
Nehézségi fok: 4/5
-
Nyomtatás
Fagyis alagút
Hozzávalók
Elkészítés
Ilyen egy tökéletes nyári desszert!
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk egy csipetnyi sót, majd félkemény habbá verjük. Ekkor hozzáadunk kb. 75 g porcukrot, és kemény habot verünk a fehérjéből. A sárgájákat a maradék cukorral fehéredésig habosítjuk, ezután folyamatosan hozzáadjuk a tejet, az olajat és a sütőporos, kakaós lisztet. A masszába forgatjuk több részletben a fehérjehabot, óvatosan egyneművé keverjük.
2. lépés
Sütőpapírral bélelt, a sütőbe való legnagyobb méretű tepsibe szedjük a piskóta tésztáját, és elsimítjuk.
175 fokon, kb. 18–20 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 15 percig sütjük.)
3. lépés
A kihűlt piskótát a kiválasztott formába szabjuk, ez nálam egy 25×10 cm-es sütőforma volt, amit kibéleltem műanyag fóliával. Szorosan belenyomkodjuk a tésztát, megtöltjük fagyival és gyümölccsel, végül pedig lezárjuk egy tésztalappal. Ráhajtjuk a fólia szélét, és betesszük dermedni a fagyasztóba.
4. lépés
Tálalás előtt megszórjuk vékonyan kakaóval, csurgatunk rá olvasztott csokoládét, és megszórjuk friss málnával.
Tipp
Más technikával is készülhet hasonló desszert: két piskóta közé is tölthetjük a fagylaltot, majd fagyasztás után szeletelve, fagyiszendvicsként tálaljuk, vagy egymásra is rétegezhetjük, közte vékony csokoládé- és lekvárrétegekkel. Ha a fagyitorta mellett más nyári édességeket is kipróbálnál, készítsd el a nyári málnatortát és az epres mascarponetortát is.