Fahéjas csigakeksz

Hozzávalók

Elkészítés

csigakeksz recept, édes keksz recept, fahéjas csigakeksz, fahéjas édesség, fahéjas keksz recept, fahéjas recept, fahéjas sütemény, finom keksz recept, keksz kirándulásra, keksz uzsonnára, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Mutatós fahéjas keksz, ami mindenki kedvence lesz!

1. lépés:
Robotgép segítségével addig keverjük a vajat a cukorral, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és tovább habosítjuk. Belereszeljük a narancshéjat (ha nem kapunk kezeletlen héjút, inkább hagyjuk el), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Az összeállított tésztát betesszük a fagyasztóba, hogy szépen nyújtható állagú legyen.

2. lépés:
Enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, vékonyan megkenjük a cukor, a fahéj és az olvasztott vaj keverékével. Szorosan feltekerjük, és fóliába csomagolva további 1 órára a fagyasztóba tesszük.

3. lépés:
A fagyott tésztát kb. 4-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

4. lépés:
175 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Elég, ha a széle kissé megbarnul. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba tesszük.



Tipp

Ha szereted a fahéjas kekszeket, próbáld ki a kevésbé mutatós, de annál finomabb és egyszerűbb fahéjas mandulagolyókat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm