
-
Elkészítési idő: 160 perc
-
25 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fahéjas csigakeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Mutatós fahéjas keksz, ami mindenki kedvence lesz!
1. lépés:
Robotgép segítségével addig keverjük a vajat a cukorral, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és tovább habosítjuk. Belereszeljük a narancshéjat (ha nem kapunk kezeletlen héjút, inkább hagyjuk el), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Az összeállított tésztát betesszük a fagyasztóba, hogy szépen nyújtható állagú legyen.
2. lépés:
Enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, vékonyan megkenjük a cukor, a fahéj és az olvasztott vaj keverékével. Szorosan feltekerjük, és fóliába csomagolva további 1 órára a fagyasztóba tesszük.
3. lépés:
A fagyott tésztát kb. 4-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk, majd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
4. lépés:
175 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Elég, ha a széle kissé megbarnul. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba tesszük.
Tipp
Ha szereted a fahéjas kekszeket, próbáld ki a kevésbé mutatós, de annál finomabb és egyszerűbb fahéjas mandulagolyókat is!