Fahéjas kalácstekercs

Hozzávalók

fahéjas kalácstekercs

Elkészítés

csavart kalács recept, édes kalács recept, fahéjas kalács recept, fahéjas sütemény recept, kalács recept, kardamomos kalács recept, kardamomos kelt tészta, kardamomos sütemény recept, kelt tészta recept, különleges kalács recept, Nagyi titka kalács recept, Nagyi titka kalácsliszt recept, nagyon finom kalács recept, töltött édes kalács recept,

Nem csak mutatós, de csodás íze is van.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A liszthez adjuk a sót, a maradék porcukrot, a tojássárgájákat, a vaníliát és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani a tésztát. 4-5 perc dagasztás után, több részletben hozzáadjuk a vajat. Mindig várjuk meg, amíg a tészta felveszi az előző adagot.

3. lépés

Ameddig kel a tészta, kikeverjük a töltelék hozzávalóit.

4. lépés

A megkelt tésztát 8 egyforma részre vágjuk, mindegyikből gombócot gömbölyítünk. Egyesével kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Hosszában kettévágjuk, kifordítjuk, és összetekerjük. Végül felcsavarjuk, a végét a sütemény aljához csípjük.A kalácsokat sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, ezután további 15 percig kelesztjük.

5. lépés

A tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórhatjuk dióval, végül pedig 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Nagyon szeretem ezt a formázást, sós verzióban is lenyűgöző, a pestos kalács is így készül.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!