
-
Elkészítési idő: 25-30 perc
-
30-40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Fahéjas rozskeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Hasonlít a mézes puszedlire, de mégis kicsit más. Téli esték kedvenc keksze.
1. lépés
A keksz tésztájához a vajat kikeverjük a porcukorral, a tojással és a mézzel, majd ízesítjük a finomra reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert rozslisztet, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Diónyi darabokat csípünk le belőle, alaposan meghempergetjük a fahéjas porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
2. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük az aprósüteményt. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 8 percig sütjük.) A kekszeknek érdemes mindig az alját ellenőrizni, ha azt már jónak látjuk, kivehetjük a sütőből.
Tipp
A klasszikus mézes puszedlihez hasonlóan ezt a kekszet is megmárthatjuk olvasztott csokoládéban. Érdemes kipróbálni, úgy is nagyon finom lesz!