
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
50-60 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Fahéjas-sütőtökös keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Fűszeres őszi keksz, ami villámgyorsan elkészül.
1. lépés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba mérjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és alaposan összemorzsoljuk, majd mehet bele a sütőtökpüré, a vanília és a felaprított karamella.
2. lépés
Diónyi méretű gombócokat gömbölyítünk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük a kekszet. A fel nem használt tésztát tegyük be mindig a hűtőbe, hogy ne olvadjon meg nagyon a vaj.
Tipp
A keksz tésztáját gazdagíthatjuk karamella helyett aszalt gyümölcsökkel, diódarabkákkal, felaprított csokoládéval. Hasonlóan finom őszi édesség a sütőtökös tepsis sütemény is.