Fahéjas tépőkenyér

Hozzávalók

Fahéjas tépőkenyér

Elkészítés

édes kelt tészta recept, édes kenyér recept, édes péksütemény recept, fahéjas kelt tészta recept, fahéjas kenyér recept, fahéjas péksütemény recept, fahéjas sütemény recept, legyezőkenyér recept, legyezőtészta recept, Nagyi titka kenyér recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, tépőkenyér recept,

Kiváló édes kenyér egy jó pohár tej mellé.

1. lépés

A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. lépés

A liszthez öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben a dagasztás vége felé hozzáadjuk az olajat is. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 35-40 percig.

3. lépés

A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal. Nyugodtan csempészhetünk bele egy kis őrölt kardamomot is, ha van! A lapot 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk.

4. lépés

A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A tésztalapokat a formába helyezzük. Egyszerűbb, ha a forma egyik végét alátámasztjuk valamivel. Az utolsó lapot vajas felével befelé fordítva tesszük bele.

5. lépés

A formában további 20 percig hagyjuk kelni a kenyerünket, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

6. lépés

A langyosra hűlt tésztát csak tépnünk kell a tálalásnál.



Tipp

Ha már nem frissen fogyasztod, kissé melegítsd át a szeleteket, vagy készíts belőle francia bundás kenyeret! Ehhez a letépett szeleteket mártsd meg egy kevés tejjel elhabart tojásban, majd süsd ki egy kis vajon. Porcukorral tálald!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!