
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
30x10 cm-es sütőformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Fahéjas tépőkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Kiváló édes kenyér egy jó pohár tej mellé.
1. lépés
A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
2. lépés
A liszthez öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben a dagasztás vége felé hozzáadjuk az olajat is. Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük kb. 35-40 percig.
3. lépés
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal. Nyugodtan csempészhetünk bele egy kis őrölt kardamomot is, ha van! A lapot 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk.
4. lépés
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A tésztalapokat a formába helyezzük. Egyszerűbb, ha a forma egyik végét alátámasztjuk valamivel. Az utolsó lapot vajas felével befelé fordítva tesszük bele.
5. lépés
A formában további 20 percig hagyjuk kelni a kenyerünket, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
6. lépés
A langyosra hűlt tésztát csak tépnünk kell a tálalásnál.
Tipp
Ha már nem frissen fogyasztod, kissé melegítsd át a szeleteket, vagy készíts belőle francia bundás kenyeret! Ehhez a letépett szeleteket mártsd meg egy kevés tejjel elhabart tojásban, majd süsd ki egy kis vajon. Porcukorral tálald!