
-
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés perc
-
25x35 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Fanta szelet
Hozzávalók
Elkészítés
Sokak gyerekkori kedvence volt!
1. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Simára keverjük. A fehérjéket habbá verjük, és több részletben a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük.
2. lépés:
Ha már langyosra hűlt, leválasztjuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta sütőpapírt rakunk alá, és visszatesszük a tepsibe.
3. lépés:
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal. Ezután beledolgozzuk a túrót. A krémet a kakaós lapra kenjük, és hűtőbe tesszük dermedni. (Akár a fagyasztóba is tehetjük, ezzel meggyorsítva a vaj dermedését.)
4. lépés:
A keményítőt elvegyítjük a porcukorral, majd több részletben az üdítővel. Közepes lángon addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik, és átlátszóvá válik. Ekkor levesszük a lángról, néhány percig hűlni hagyjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. Visszatesszük dermedni a hűtőbe.
5. lépés:
A teljes kihűlés és dermedés után, éles késsel kockákra vágva tálaljuk a süteményt.
Tipp
Ha szereted a retró süteményeket, ne felejts el kókuszkockát készíteni sem!