Fanta szelet

Hozzávalók

Fanta szelet

Elkészítés

Fanta szelet recept, kakaós tészta recept, Mirinda szelet, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, narancsos szelet recept, narancsos-túrós sütemény, retró sütemény, túrókrém recept, túrós sütemény, túrós sütemény recept, túrós szelet, üdítő szelet recept,

Sokak gyerekkori kedvence volt!

1. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Simára keverjük. A fehérjéket habbá verjük, és több részletben a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük.

2. lépés:
Ha már langyosra hűlt, leválasztjuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta sütőpapírt rakunk alá, és visszatesszük a tepsibe.

3. lépés:
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal. Ezután beledolgozzuk a túrót. A krémet a kakaós lapra kenjük, és hűtőbe tesszük dermedni. (Akár a fagyasztóba is tehetjük, ezzel meggyorsítva a vaj dermedését.)

4. lépés:
A keményítőt elvegyítjük a porcukorral, majd több részletben az üdítővel. Közepes lángon addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik, és átlátszóvá válik. Ekkor levesszük a lángról, néhány percig hűlni hagyjuk, majd a sütemény tetejére öntjük. Visszatesszük dermedni a hűtőbe.

5. lépés:
A teljes kihűlés és dermedés után, éles késsel kockákra vágva tálaljuk a süteményt.



Tipp

Ha szereted a retró süteményeket, ne felejts el kókuszkockát készíteni sem!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások