
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
6 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Fatörzs kifli recept
Hozzávalók
Elkészítés
Így süss csíkos kifliket otthon.
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. lépés
A kétféle lisztet, a sót, a maradék cukrot, a vaj felét, a tojássárgáját és a vaníliát (használhatunk port, kivonatot, vagy a cukor egy része helyett vaníliás cukrot) egy tálba mérjük. Hozzáöntjük az élesztős tejet is, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
3. lépés
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét világosan hagyjuk. Egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, lefedjük.
4. lépés
A másik feléhez hozzáadjuk a vaj másik felét és a kakaót, majd alaposan magdagasztjuk. Lefedve ezt is egy olajozott tálba tesszük. Meleg helyen, kb. 45-60 perc alatt megkelesztjük a tésztákat.
5. lépés
A megkelt tésztagombócokat 6-6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből gombócot gömbölyítünk. Néhány perc pihentetés után kissé elnyújtjuk őket. Egy világos és egy barna lapot egymásra helyezünk (a sorrend mindegy), és hosszúkásra nyújtjuk. Szorosan felsodorjuk, az alját összecsípjük, és a hajtással lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket 3-3 helyen éles késsel bevágjuk.
6. lépés
20-30 perc kelesztés után mindegyik kifli tetejét megkenjük elhabart tojással.
7. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a kifliket.
Tipp
Ha szereted a különleges édes kifliket, próbáld ki a málnás-csokoládés kiflit is!