Fekete-erdő rolád

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű fekete-erdő torta, egyszerű sütemény, egyszerű torta, fekete-erdő torta, gyors sütemény, kakaós édesség recept, kakaós piskótatekercs, kakaós sütemény recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, piskóta alaprecept, piskótatekercs recept,

Ha nem szeretsz tortákkal pepecselni, készítsd el ezt a roládot!

1. lépés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.

2. lépés:
Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.

3. lépés:
2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt. (Ha hígnak látjuk a mascarponét, a tejszínhez adjunk inkább egy-két evőkanál zselatin fixet.) A mascarponét kikeverjük a maradék porcukorral és a vaníliakivonattal. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.

4. lépés:
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krém 3/4 részét, vékonyan rákanalazzuk a lekvárt, végül pedig visszagöngyölítjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínes krémmel, megszórjuk csokoládéforgáccsal, majd meghintjük egy kevés kakaóporral. Felvágás előtt pihentessük legalább 2 órát!



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a nagyon nyári, citromos-mákos áfonyaroládot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm