
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Fenyőmagos keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Remek olaszos keksz recept csodás fenyőmaggal!
1. lépés
A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le! Ahogy megpirult kicsit, rögtön öntsük át egy tálkába.
2. lépés
A lisztből, a sütőporból, a porcukorból és a vajból az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgép segítségével morzsát készítünk, hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk.
3. lépés
Végül beledogozzuk a tésztába a megdarált pisztáciát és a fenyőmag felét. Fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen a vaj.
4. lépés
A tésztából kis gombócokat formázunk, a tetejükre nyumunk egy kis fenyőmagot, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Jól záródó dobozban tároljuk!
Tipp
Ha szereted az olaszos ízeket, próbáld ki a citromos-bazsalikomos keksz receptjét is!