Fenyőmagos keksz

Hozzávalók

Fenyőmagos keksz

Elkészítés

édes keksz recept, édes magos keksz recept, egyszerű keksz recept, fenyőmagos keksz recept, gyors keksz recept, keksz egyszerűen, keksz gyorsan, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt,

Remek olaszos keksz recept csodás fenyőmaggal!

1. lépés
A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le! Ahogy megpirult kicsit, rögtön öntsük át egy tálkába.

2. lépés
A lisztből, a sütőporból, a porcukorból és a vajból az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgép segítségével morzsát készítünk, hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk.

3. lépés
Végül beledogozzuk a tésztába a megdarált pisztáciát és a fenyőmag felét. Fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen a vaj.

4. lépés
A tésztából kis gombócokat formázunk, a tetejükre nyumunk egy kis fenyőmagot, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Jól záródó dobozban tároljuk!



Tipp

Ha szereted az olaszos ízeket, próbáld ki a citromos-bazsalikomos keksz receptjét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!