
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
25x27 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fetás-céklás kenyérlángos
Hozzávalók
Elkészítés
Íme a tökéletes húsmentes ebéd!
1. lépés
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15 percig pihentetjük. Ezután megkenjük a kapros tejföllel (ha nem szereted a kaprot, használj helyette metélőhagymát vagy kakukkfüvet). A tetejére szórjuk a kis kockákra vágott főtt céklát és a felkarikázott lilahagymát, végül pedig rámorzsoljuk a fetát is.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha időt szeretnél nyerni, a tésztát elkészítheted előre is, de ne meleg helyen keleszd, hanem tedd hűtőbe, és felhasználás előtt hagyd szobahőmérsékleten felmelegedni. Akár picit elő is lehet sütni, és akkor elég csak a tetejére dobni a feltéteket, így kevesebb sütési idő is elegendő lesz. Ha pedig nagyobb adagot készítesz, az egyik lehet ilyen, a másik pedig akár húsos verzió is.