Fetás-céklás kenyérlángos

Hozzávalók

Fetás-céklás kenyérlángos

Elkészítés

kenyérlángos alaprecept, kenyérlángos hús nélkül, kenyérlángos recept, kenyérlángos tészta, langalló recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, nyári ebédötlet, nyári kenyérlángos, nyári vendégváró, sós kelt tészta, tojásmentes kelt tészta recept, töki pompos recept, vega kenyérlángos,

Íme a tökéletes húsmentes ebéd!

1. lépés

A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15 percig pihentetjük. Ezután megkenjük a kapros tejföllel (ha nem szereted a kaprot, használj helyette metélőhagymát vagy kakukkfüvet). A tetejére szórjuk a kis kockákra vágott főtt céklát és a felkarikázott lilahagymát, végül pedig rámorzsoljuk a fetát is.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha időt szeretnél nyerni, a tésztát elkészítheted előre is, de ne meleg helyen keleszd, hanem tedd hűtőbe, és felhasználás előtt hagyd szobahőmérsékleten felmelegedni. Akár picit elő is lehet sütni, és akkor elég csak a tetejére dobni a feltéteket, így kevesebb sütési idő is elegendő lesz. Ha pedig nagyobb adagot készítesz, az egyik lehet ilyen, a másik pedig akár húsos verzió is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!