
-
Elkészítési idő: 60 perc + 180 perc pihentetés perc
-
kb. 100 darahboz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Fetás csillagok
Hozzávalók
Elkészítés
A fetás falatnyi kis csodák mártogatóssal vagy magukban is tökéletesek.
1. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal.
2. lépés
Hozzáadjuk a lereszelt fetasajtot, az aprított olajbogyót és a tojássárgáját, ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. A tésztagombócot fóliába csomagolva, kb. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
3. lépés
Lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártott, kisméretű csillag alakú kiszúróval kivágjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk mindet, a tetejüket megkenjük elhabart tojással, végül megszórjuk a szezámmaggal.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Tálalhatjuk magában vagy tejfölös mártogatóssal a sós falatnyi sütiket.
Tipp
Az olajbogyó elhagyható, illetve cserélhető, akár szárított paradicsomra is. Ha pedig könnyen, gyorsan készíthető sós aprósüteményt készítenél az ünnepekre, próbáld ki az egyszerű túrópogácsát vagy a sajtos-olívás csigakekszet!