Fetás csillagok

Hozzávalók

Fetás csillagok

Elkészítés

csillagkeksz recept, egyszerű sós aprósütemény recept, fetás pogácsa recept, fetás recept, fetás sütemény recept, fetasajtos sütemény recept, gyors sós aprósütemény recept, karácsonyi recept, karácsonyi sós sütemény recept, mini pogácsa recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sós sütemény recept, olívás keksz, olívás pogácsa recept, sós aprósütemény recept, vendégváró sós sütemény recept,

A fetás falatnyi kis csodák mártogatóssal vagy magukban is tökéletesek.

1. lépés

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal.

2. lépés

Hozzáadjuk a lereszelt fetasajtot, az aprított olajbogyót és a tojássárgáját, ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. A tésztagombócot fóliába csomagolva, kb. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

3. lépés

Lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártott, kisméretű csillag alakú kiszúróval kivágjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk mindet, a tetejüket megkenjük elhabart tojással, végül megszórjuk a szezámmaggal.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Tálalhatjuk magában vagy tejfölös mártogatóssal a sós falatnyi sütiket.



Tipp

Az olajbogyó elhagyható, illetve cserélhető, akár szárított paradicsomra is. Ha pedig könnyen, gyorsan készíthető sós aprósüteményt készítenél az ünnepekre, próbáld ki az egyszerű túrópogácsát vagy a sajtos-olívás csigakekszet!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások