Focaccia

Hozzávalók

Focaccia

Elkészítés

focaccia recept, fűszeres kelt tészta recept, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, olasz előétel, olasz kelt tészta, olasz lepénykenyér recept, olasz vendégváró, pizza helyett, sós előétel recept, sós kelt tészta recept, sós vendégváró, vendégváró étel,

Készíts olasz vendégváró falatokat sok fokhagymával!

1. lépés
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk feloldódni. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Spatula segítségével összedolgozzuk a tésztát.

2. lépés
Az olajat egy nagy tálba öntjük, majd rászedjük a tésztát is, letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük. A pihentetés után kétszer félbehajtjuk a tésztát, majd újra pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.

3. lépés
A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az ujjainkkal óvatosan szétnyomkodjuk. Így hagyjuk újabb 10 percre.

4. lépés
Egy kevés olívaolajba fokhagymát préselünk, és megkenjük vele a tészta tetejét, mehet rá még ízlés szerint sajt, paradicsom, hagyma vagy bármi, amit szeretünk. A sütőt felmelegítjük 230 fokra, és kb. 15 perc alatt készre sütjük a focacciát.

5. lépés
A kész lepénykenyeret evés előtt még átkenhetjük a fokhagymás olajjal. Frissen tálaljuk!



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a fűszeres partykenyeret is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások