
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
1 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Focaccia
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts olasz vendégváró falatokat sok fokhagymával!
1. lépés
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk feloldódni. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Spatula segítségével összedolgozzuk a tésztát.
2. lépés
Az olajat egy nagy tálba öntjük, majd rászedjük a tésztát is, letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük. A pihentetés után kétszer félbehajtjuk a tésztát, majd újra pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.
3. lépés
A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az ujjainkkal óvatosan szétnyomkodjuk. Így hagyjuk újabb 10 percre.
4. lépés
Egy kevés olívaolajba fokhagymát préselünk, és megkenjük vele a tészta tetejét, mehet rá még ízlés szerint sajt, paradicsom, hagyma vagy bármi, amit szeretünk. A sütőt felmelegítjük 230 fokra, és kb. 15 perc alatt készre sütjük a focacciát.
5. lépés
A kész lepénykenyeret evés előtt még átkenhetjük a fokhagymás olajjal. Frissen tálaljuk!
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a fűszeres partykenyeret is!