Fokhagymás csavart kalács

Hozzávalók

Fokhagymás csavart kalács

Elkészítés

csavart kalács recept, egyszerű kalács recept, fokhagymás kalács recept, fűszeres kalács, húsvét, húsvéti kalács recept, húsvéti receptek, húsvéti sós kalács, húsvéti sós kalács recept, kalács fonás nélkül, kalács recept, kalácskoszorú recept, Nagyi titka Kalács liszt, sajtos kalács, sós kalács recept,

Ez a remek fokhagymás, sós kalács remekül illik a húsvéti menühöz!

1. lépés
A langyos, cukros tejszínben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.

2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a tejszínt, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. 60 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát 8 egyforma részre vágjuk, gombócot formázunk belőlük, és újabb 10 percig kelesztjük. A gombócokból rudakat sodrunk, ezután kettesével összesodorjuk, a végüket összecsípjük, és koszorút formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig kelesztjük, majd lekenjük az elhabart tejes-tojásos keverékkel, megszórjük még egy kevés fűszerrel és tökmaggal.

4. lépés
A kalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a kecskesajtos csigakalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások