
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
4 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fokhagymás csavart kalács
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a remek fokhagymás, sós kalács remekül illik a húsvéti menühöz!
1. lépés
A langyos, cukros tejszínben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a tejszínt, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. 60 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát 8 egyforma részre vágjuk, gombócot formázunk belőlük, és újabb 10 percig kelesztjük. A gombócokból rudakat sodrunk, ezután kettesével összesodorjuk, a végüket összecsípjük, és koszorút formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig kelesztjük, majd lekenjük az elhabart tejes-tojásos keverékkel, megszórjük még egy kevés fűszerrel és tökmaggal.
4. lépés
A kalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a kecskesajtos csigakalácsot is!