
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 perc = 90 perc
-
6 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fokhagymás csomó
Hozzávalók
Elkészítés
A puha péksütemény tetején fantasztikus a fokhagymás vaj.
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet, a sót, az olajat és a tojássárgáját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan megdagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát 6 egyenló részre vágjuk, mindegyikből kb. 25 cm-es hurkát sodrunk, majd csomót kötünk rá. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 15 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 percig sütjük.
4. lépés
Az olvasztott vajba keverjük a préselt a fokhagymát és a zöld fűszereket, és megkenjük vele a még meleg a péksütemények tetejét.
Tipp
Egy kiadós saláta mellé is remek kísérő, de a kertipartykon sem lesz rá panasz, csak készüljük legalább dupla adaggal, ha vendégek jönnek.