Fokhagymás csomó

Hozzávalók

fokhagymás csomó

Elkészítés

fokhagymás péksütemény recept, fűszeres péksütemény recept, kelt csomó recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, otthoni kenyérsütés, péksütemény recept, puha péksütemény recept,

A puha péksütemény tetején fantasztikus a fokhagymás vaj.

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

2. lépés

A lisztet, a sót, az olajat és a tojássárgáját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan megdagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 6 egyenló részre vágjuk, mindegyikből kb. 25 cm-es hurkát sodrunk, majd csomót kötünk rá. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 15 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 percig sütjük.

4. lépés

Az olvasztott vajba keverjük a préselt a fokhagymát és a zöld fűszereket, és megkenjük vele a még meleg a péksütemények tetejét.



Tipp

Egy kiadós saláta mellé is remek kísérő, de a kertipartykon sem lesz rá panasz, csak készüljük legalább dupla adaggal, ha vendégek jönnek.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!