Fokhagymás szendvicskenyér

Hozzávalók

fokhagymás szendvicskenyér

Elkészítés

élesztős kenyér recept, fokhagymás kenyér, kenyér recept, kenyérliszt recept, kenyérsütés kezdőknek, kenyérsütés recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, otthoni kenyérsütés, puha kenyér recept, szendvicskenyér recept,

Puha szendvicskenyér, nem tolakodó fokhagyma íz.

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

2. lépés

A lisztet, a sót és a vizet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha már szépen kezd összeállni, alaposan beledolgozzuk a puha vajat is. A tésztát letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (kb. 60 perc).

3. lépés

A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Az olvasztott vajba préseljük a fokhagymát, és megkenjük vele a tésztát. Szorosan felcsavarjuk, a végét összecsipkedjük, és 4 egyforma részre vágjuk.

4. lépés

A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérsütő-formába helyezzük, és hagyjuk kelni 20 percig.

5. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ha nincs gőzfunkciója, akkor bespricceljük vízzel, és betesszük a megkelt kenyeret sülni. Nagyjából 30 perc alatt sül készre.

6. lépés

A kész kenyeret rácsra borítjuk, a tetejét megkenjük még egy kis vajjal, és akár már langyosra hűtve fogyaszthatjuk is.



Tipp

Természetesen fokhagyma nélkül is elkészíthetjük! Ha pedig más péksüteményt is kipróbálnál a szendvicsedhez, a sajtos kifli kitűnő választás!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!