
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
1 kenyérhez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fokhagymás szendvicskenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Puha szendvicskenyér, nem tolakodó fokhagyma íz.
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet, a sót és a vizet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha már szépen kezd összeállni, alaposan beledolgozzuk a puha vajat is. A tésztát letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (kb. 60 perc).
3. lépés
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Az olvasztott vajba préseljük a fokhagymát, és megkenjük vele a tésztát. Szorosan felcsavarjuk, a végét összecsipkedjük, és 4 egyforma részre vágjuk.
4. lépés
A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérsütő-formába helyezzük, és hagyjuk kelni 20 percig.
5. lépés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ha nincs gőzfunkciója, akkor bespricceljük vízzel, és betesszük a megkelt kenyeret sülni. Nagyjából 30 perc alatt sül készre.
6. lépés
A kész kenyeret rácsra borítjuk, a tetejét megkenjük még egy kis vajjal, és akár már langyosra hűtve fogyaszthatjuk is.
Tipp
Természetesen fokhagyma nélkül is elkészíthetjük! Ha pedig más péksüteményt is kipróbálnál a szendvicsedhez, a sajtos kifli kitűnő választás!