
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
26x38 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fordított ananászos sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Szereted a fordított sütiket? Próbáld ki ezt!
1. lépés
A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tepsi aljába kenjük. Az ananász szeleteket félbevágjuk, és szorosan elrendezzük a tepsiben. A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, és betesszük 10-15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Miközben sül a gyümölcs, elkészítjük a tésztát.
2. lépés
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliával, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A masszát az elősütött ananászra simítjuk, és további kb. 20 percre visszatesszük a sütőbe.
3. lépés
A kész süteményt még melegen egy deszkára borítjuk, hogy ne ragadjon bele a tepsibe. Káckákra vágva tálaljuk.
Tipp
Ha hasonló receptet keresel, nézd meg az ananászos tortácskákat is!