Foszlós fügés kenyérke

Hozzávalók

Foszlós fügés kenyérke

Elkészítés

édes kenyér recept, formázott kenyér recept, foszlós kenyér recept, fügés kenyér recept, fügés péksütemény recept, fügés recept, kalácskenyér recept, kenyér recept, kenyérliszt recept, Nagyi titka félbarna kenyérliszt, Nagyi titka kenyér recept, puha kenyér recept,

A puha tészta az aszalt fügétől és a diótól igazi ízbomba lesz.

1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet a tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a finomra reszelt narancshéjat, majd a cukros, élesztős tejet is. Alaposan megdagasztjuk. A dagasztás vége felé, több részletben beledolgozzuk a puha vajat, az aprított fügét és a vágott diót is.

2. lépés
Letakarva, meleg helyen, 1 órát kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát 6-8 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk. Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk. Ha szeretnénk, hogy a kis cipók fügére hasonlítsanak, a tetejüket még kissé sodorjuk meg, hogy kúpszerű alakot kapjunk.

4. lépés
Sütőpapírral bélelt kerek sütőformába helyezzük a tésztadarabokat jó ujjnyi távolságra egymástól. Újabb 30 percig kelesztjük. Sütés előtt a tetejüket megkenjük az elhabart tojással

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük a kis cipónkat.



Tipp

A füge nagyon izgalmas alapanyag, amivel nem sütünk eleget. Próbáld ki a sós-édes fügés focacciát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!