
-
Elkészítési idő: 60 perc + 120 perc pihentetés = 180 perc
-
25x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fügés focaccia
Hozzávalók
Elkészítés
Fügével sütni igazán izgalmas, akkor meg méginkább, ha sós tésztáról van szó.
1. lépés
A tészta hozzávalóit dagasztótálba mérjük, és alaposan összedolgozzuk, megdagasztjuk. Elég lágy tésztát fogunk kapni. Ezután egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük.
2. lépés
A megkelt tésztát egy kiolajozott tepsibe tesszük, és a szélekig nyomkodjuk. Nyugodtan tehetünk sütőpapírt az olaj alá. Így is pihentetjük 1 órát a tésztát.
3. lépés
Az ujjbegyeinkkel megnyomkodjuk a tészta tetejét, megszórjuk a kiválasztott fűszerrel, rátesszük a fügedarabokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
4. lépés
Tálalás előtt a tetejére morzsolhatunk lágy tehén- vagy kecskesajtot. A legjobb frissen tálalva.
Tipp
A tészta ízvilágát természetesen elvihetjük édesebb irányba is, akkor a tésztába tegyünk 1-2 evőkanál cukrot és a fűszereket is cseréljük egy kevés vaníliára.