Fügés focaccia

Hozzávalók

Fügés focaccia

Elkészítés

édes-sós kenyér recept, focaccia alaprecept, focaccia recept, fügés focaccia recept, fügés péksütemény recept, fügés recept, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, Nagyi titka kenyérliszt recept,

Fügével sütni igazán izgalmas, akkor meg méginkább, ha sós tésztáról van szó.

1. lépés
A tészta hozzávalóit dagasztótálba mérjük, és alaposan összedolgozzuk, megdagasztjuk. Elég lágy tésztát fogunk kapni. Ezután egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük.

2. lépés
A megkelt tésztát egy kiolajozott tepsibe tesszük, és a szélekig nyomkodjuk. Nyugodtan tehetünk sütőpapírt az olaj alá. Így is pihentetjük 1 órát a tésztát.

3. lépés
Az ujjbegyeinkkel megnyomkodjuk a tészta tetejét, megszórjuk a kiválasztott fűszerrel, rátesszük a fügedarabokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.

4. lépés
Tálalás előtt a tetejére morzsolhatunk lágy tehén- vagy kecskesajtot. A legjobb frissen tálalva.



Tipp

A tészta ízvilágát természetesen elvihetjük édesebb irányba is, akkor a tésztába tegyünk 1-2 evőkanál cukrot és a fűszereket is cseréljük egy kevés vaníliára.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!