Füstölt sajtos pogácsa

Hozzávalók

Füstölt sajtos pogácsa

Elkészítés

füstölt sajtos pogácsa recept, hajtogatott pogácsa, kelt tészta, kiadós pogácsa, Nagyi Titka Búzafinomliszt, nagyon sajtos pogácsa, pogácsa élesztővel, pogácsa sajttal, sajtos pogácsa, sajtos pogácsa recept, sajtos receptek, sós sütemény recept,

Íme a pogácsa, aminek a tésztája tele van sajttal!

1. lépés:
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel vagy robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk. Közben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés:
A lisztes alaphoz adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot. Az alapanyagokból lágy tésztát dagasztunk, majd lefedve pihentetjük 30-45 percig.

3. lépés:
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk. Képzeletben 3 részre osztjuk, és a széleket középre hajtjuk. Ezután a felső és alsó részt is középre hajtjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percig pihentetjük a fagyasztóban. A hajtogatást még kétszer megismételjük.

4. lépés:
Az utolsó hajtogatás után pihentethetjük a hűtőben akár egy éjszakán át is a tésztát, de 1 óra múlva is felhasználható. Lisztezett munkalapon – a négyzet formát megtartva – kb. 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és éles késsel vagy pizzavágóval egyenlő négyzetekre vágjuk.

5. lépés:
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire soragoztatjuk, majd hagyjuk kelni 20-30 percig. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, majd megszórjuk a napraforgómaggal.

6. lépés:
200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 180 fokra visszavett hőmérsékleten további 10 percig sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sonkás kockát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm