
-
Elkészítési idő: 45 perc + 120 perc hűtés = 165 perc
-
1 adaghoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Fűszeres-juhtúrós rudacskák
Hozzávalók
Elkészítés
A juhtúró mellé illenek a fűszerek, így zsályával ízesítettük a tésztát.
1. lépés
A sütőporral elvegyített liszthez adjuk a kockázott vajat, a juhtúrót és a zsályát. Az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is. Sózni a juhtúró miatt általában már nem szükséges, de érdemes egy pici tésztát megkóstolni.
2. lépés
Becsomagoljuk, 2 órát pihentetjük a hűtőben.
3. lépés
A tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük vékonyan tojással. Reszelhetünk rá egy kevés kemény sajtot, megszórhatjuk még zsályával, de akár valamilyen aprószemű maggal is. Tésztavágóval tetszőleges méretű, de inkább apró rudakra vágjuk. Áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 15-16 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A fűszerek tekintetében rengeteg lehetőségünk van, a zsályát cserélhetjük kaporra, bazsalikomra, kakukkfűre, oregánóra, snidlingre vagy medvehagymára is. Szívesen sütök fűszerekkel sós süteményeket, az egyik kedvencem a sajtos-zöld fűszeres hajtovány.