Fűszeres-juhtúrós rudacskák

Hozzávalók

Fűszeres juhtúrós rudacskák

Elkészítés

fűszeres sós aprósütemény recept, juhtúrós rúd recept, juhtúrós sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka recept, Nagyi titka sós aprósütemény recept, sós aprósütemény recept, sós keksz recept, sós rúd recept, sós sütemény zsályával, túrós rúd recept,

A juhtúró mellé illenek a fűszerek, így zsályával ízesítettük a tésztát.

1. lépés

A sütőporral elvegyített liszthez adjuk a kockázott vajat, a juhtúrót és a zsályát. Az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is. Sózni a juhtúró miatt általában már nem szükséges, de érdemes egy pici tésztát megkóstolni.

2. lépés

Becsomagoljuk, 2 órát pihentetjük a hűtőben.

3. lépés

A tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük vékonyan tojással. Reszelhetünk rá egy kevés kemény sajtot, megszórhatjuk még zsályával, de akár valamilyen aprószemű maggal is. Tésztavágóval tetszőleges méretű, de inkább apró rudakra vágjuk. Áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 15-16 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A fűszerek tekintetében rengeteg lehetőségünk van, a zsályát cserélhetjük kaporra, bazsalikomra, kakukkfűre, oregánóra, snidlingre vagy medvehagymára is. Szívesen sütök fűszerekkel sós süteményeket, az egyik kedvencem a sajtos-zöld fűszeres hajtovány.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások