Fűszeres partykenyér

Hozzávalók

Fűszeres partykenyér

Elkészítés

egyszerű kelt tészta, étépős kenyér recept, fűszeres péksütemény recept, fűszeres sós sütemény recept, kelt tészta gombócok, kelt tészta recept, kenyér recept, kenyér vendégség, Nagyi Titka Búzakenyérliszt, partykenyér recept, sajtos kelt tészta, sajtos sütemény, sós kelt tészta recept, sós kenyér, sós sütemény recept, tépős sós sütemény,

Készíts remek sós falatokat a vendégeknek!

1. lépés
Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt – a vaj kivételével – 4-5 percig dagasztjuk. A puha vajat több részletben dolgozzuk bele. Addig dagasztjuk, amíg szép fényes és ruganyos tésztát nem kapunk.

2. lépés
A tésztagombócot letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát falatnyi darabokra vágjuk, majd mindegyikből kis gombócot formázunk. Vajazott formbába tesszük, úgy, hogy középre beteszünk egy kis kerámiatálkát. Így hagyjuk 10-15 percig kelni. Ezután 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

4. lépés
Kivesszük a tésztát, a fokhagymát az olajba préseljük, ezzel kenjük meg alaposan a tetejét. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és további 10 percre visszatoljuk sülni.

5. lépés
Az elkészült süteményt még egyszer átkenjük az olajjal, a tálba belekanalazzuk a paradicsomszószt, és már tálalhatjuk is.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a tépős pizzakenyeret is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások