
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
32 cm-es átmérőjű sütőformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fűszeres partykenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts remek sós falatokat a vendégeknek!
1. lépés
Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt – a vaj kivételével – 4-5 percig dagasztjuk. A puha vajat több részletben dolgozzuk bele. Addig dagasztjuk, amíg szép fényes és ruganyos tésztát nem kapunk.
2. lépés
A tésztagombócot letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát falatnyi darabokra vágjuk, majd mindegyikből kis gombócot formázunk. Vajazott formbába tesszük, úgy, hogy középre beteszünk egy kis kerámiatálkát. Így hagyjuk 10-15 percig kelni. Ezután 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
4. lépés
Kivesszük a tésztát, a fokhagymát az olajba préseljük, ezzel kenjük meg alaposan a tetejét. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és további 10 percre visszatoljuk sülni.
5. lépés
Az elkészült süteményt még egyszer átkenjük az olajjal, a tálba belekanalazzuk a paradicsomszószt, és már tálalhatjuk is.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a tépős pizzakenyeret is!