Fűszeres sós keksz

Hozzávalók

Fűszeres sós keksz

Elkészítés

fűszeres keksz recept, házi keksz recept, keksz mártogatóshoz, kréker recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, parmezános keksz recept, sajtos keksz recept, sós aprósütemény, sós keksz házilag, sós keksz recept, tojásmentes keksz,

Készítheted puha és pufi, vagy vékony és ropogós változatban is!

1. lépés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük.

2. lépés
A tésztagombócot kinyújtjuk, pizzavágóval kis négyzetekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire szedjük. (Ha vastagabbra hagyod, pufi kis kekszeket kapsz, ezt langyosan tálald mártogatós szószokhoz. Ha egészen vékonyra nyújtod, akkor pirítsd ropogósra!)

3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük (félidőben átforgatjuk őket).



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos-tejfölös rudacskákat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!