
-
Elkészítési idő: 45 perc + 45 perc pihentetés = 90 perc
-
1 nagy adaghoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fűszeres sós keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Készítheted puha és pufi, vagy vékony és ropogós változatban is!
1. lépés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük.
2. lépés
A tésztagombócot kinyújtjuk, pizzavágóval kis négyzetekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire szedjük. (Ha vastagabbra hagyod, pufi kis kekszeket kapsz, ezt langyosan tálald mártogatós szószokhoz. Ha egészen vékonyra nyújtod, akkor pirítsd ropogósra!)
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük (félidőben átforgatjuk őket).
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos-tejfölös rudacskákat is!