
-
Elkészítési idő: 55 perc
-
28x18 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Fűszeres, sütőtökös sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Gyors, fűszeres őszi süti, amit gyerekjáték elkészíteni.
1. lépés
A puha vajat a porcukorral felhabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Mehet bele a héjából kikapart sütőtök is. A robotgéppel simára dolgozzuk, közben a sütőtök is szépen szétesik. Beleszitáljuk a fűszert és a sütőporral elkevert liszteket. Spatulával összedolgozzuk, végül beleszórjuk a durvára vágott diót és a csokoládét.
2. lépés
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 25 percig sütjük.) A felvágással várjuk meg, amíg kihűl!
Tipp
A sütőtök mellé ezúttal csodás kínai ötfűszer-keveréket használtam, de akinek ez túl sok vagy nem elérhető, tehet bele fahéjat és gyömbért is, a diót pedig cserélhetjük mandulára is. Ha szívesen kísérletezel zöldséges süteményekkel, készítsd el az ananászos répatortát és a csokis cukkinikenyeret is.