
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 25 cm-es mérethez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Galette
Hozzávalók
Elkészítés
Nagyon finom, szilvás, de szinte bármivel tölthető francia lepény.
1. lépés
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, egyneművé gyúrjuk, és fóliába csomagolva, hűtőben 30 percig pihentetjük.
2. lépés
A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, majd egy serpenyőben a cukorral és a fahéjjal összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a keményítőt.
3. lépés
A tésztát egy sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk, a közepére tesszük a tölteléket úgy, hogy a szélein 5-5 cm peremet hagyunk, amit körben felhajtunk.
4. lépés
A tésztát megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép barnára sütjük.
Tipp
Készülhet belőle egy nagy vagy több kisebb, egyszemélyes adag is. A galette nagyon finom barackkal, almával, körtével, fügével és eperrel is, és érdemes kipróbálni ezt a cseresznyés-mandulás verziót is.