Galette

Hozzávalók

Elkészítés

galette, galette-recept,

Nagyon finom, szilvás, de szinte bármivel tölthető francia lepény.

1. lépés
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, egyneművé gyúrjuk, és fóliába csomagolva, hűtőben 30 percig pihentetjük.

2. lépés
A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, majd egy serpenyőben a cukorral és a fahéjjal összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a keményítőt.

3. lépés
A tésztát egy sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk, a közepére tesszük a tölteléket úgy, hogy a szélein 5-5 cm peremet hagyunk, amit körben felhajtunk.

4. lépés
A tésztát megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép barnára sütjük.



Tipp

Készülhet belőle egy nagy vagy több kisebb, egyszemélyes adag is. A galette nagyon finom barackkal, almával, körtével, fügével és eperrel is, és érdemes kipróbálni ezt a cseresznyés-mandulás verziót is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!