
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
24 cm-es átmérőjű tálhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Gesztenyebomba
Hozzávalók
Elkészítés
Szereted a piskótatekercset? És a tortát? Akkor próbáld ki a gesztenyebombát!
1. lépés:
Először a piskótát készítjük el, amit két nagyméretű gáztepsiben sütünk ki. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk. A porcukor egyik felét a sárgájákhoz, adjuk. A fehérjéket robotgéppel elkezdjük habosítani, és kanalanként hozzáadjuk a maradék porcukrot. Addig verjük a habot, amíg sűrű és kemény lesz. A cukros tojássárgájákat a vaníliával felhabosítjuk. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabba. Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát két nagyméretű, sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
2. lépés:
A piskótalapokról lehúzzuk a sütőpapírt, és tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
3. lépés:
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a fixálóval. Ehhez szeretek egy műanyag kancsót használni, így nem fröcsög ki a tejszín, és nem is csapódik ki.
4. lépés:
A felengedett gesztenyepüréhez adjuk a mascarponét és a rumot, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A tejszínhabot beleforgatjuk. A krémet felhasználásig hűtőben tároljuk.
5. lépés:
A piskótalapokat kitekerjük, megkenjük a gesztenyekrémmel, majd szorosan visszatekerjük, fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, amíg szépen szeletelhető nem lesz.
6. lépés:
Egy félgömb alakú tálat kibélelünk műanyag fóliával, majd kirakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. A közepét feltöltjük a megmaradt gesztenyekrémmel, végül lezárjuk a megmaradt felszeletelt tekercsekkel. Az alját is lefóliázzuk. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. Másnap szépen ki tudjuk borítani egy tányérra.
Tipp
Ha szereted a piskótatekercsből készült, látványos tortákat, mindenképp próbáld ki az epres-túrós charlotte-ot is!