Gesztenyés bejgli pite

Hozzávalók

Gesztenyés bejgli pite

Elkészítés

bejgli másként, bejgli pite recept, egyszerű bejgli, gesztenyés bejgli recept, gesztenyés édesség recept, gesztenyés karácsonyi recept, gesztenyés recept, karácsonyi sütemény recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nem reped ki bejgli,

Ez a bejgli bizony nem fog kirepedni!

1. lépés
A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ezután összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és simára dagasztjuk.

2. lépés
A tésztát kettéválasztjuk, majd fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben a gesztenyepürét nagylyukú reszelőn lereszeljük.

3. lépés
A pihentetett tésztagombócokat külön-külön, két darab – nagyon kevés liszttel meghintett – sütőpapír között kör alakúra nyújtjuk. A piteformát kivajazzuk, és beleigazítjuk az egyik lapot. Megtöltjük a lereszelt gesztenyével, és ráillesztjük a másik lapot is. Levágjuk a túllógó részeket, az így kimaradó tésztával díszíthetjük a tetejét.

4. lépés
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával kizárólag hosszanti irányban lekenjük a süteményeket. Hagyjuk teljesen rászáradni a tojást, így legalább 1 órát pihentetjük. Ezután az elhabart tojásfehérjével is lekenjük, de csak keresztirányban. A nyers pitét hűvös helyen (nem hűtőben) minimum 2-3 órán át, de akár egy éjszaka is pihentetjük.

5. lépés
Sütés előtt néhány helyen átszúrjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 23-25 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt!



Tipp

Ha szereted a nem hagyományos bejgli recepteket, próbáld ki a narancsos-marcipánosat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások