
-
Elkészítési idő: 45 perc + 60 perc hűtés = 105 perc
-
kb. 40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Gesztenyés hócsiga
Hozzávalók
Elkészítés
Nem csak hókifli, de hócsiga is létezik!
1. lépés
A tésztához az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajat a liszttel, majd készre gyúrjuk a tésztát a tejföl hozzáadásával. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a fagyasztóba pihenni.
2. lépés
A kihűtött tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 40×50 cm-es téglalapot kell kapnunk. A széleit egyenesre vágjuk, majd hosszában kettévágjuk.
3. lépés
A tésztalapokra nagylyukú reszelővel ráreszeljük a gesztenyemasszát,ezután a sodrófával még átmegyünk rajta, hogy tömörítsük. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk. Ismét 30 perc hűtés következik.
4. lépés
Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk a rudakat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk csigákat. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Még melegen meghempergetjük porcukorban a süteményeket.
Tipp
Az ünnepekre hangolódva egyre több gesztenyés recept kerül elő, süthetsz belőle gesztenyés mézest vagy bejgli pitét is!