Gesztenyés hócsiga

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény recept, csigakeksz recept, egyszerű keksz recept, gesztenyés édesség, gesztenyés recept, karácsonyi aprósütemény recept, keksz recept, keksz sütés, különleges keksz recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka gesztenyés sütemény recept, Nagyi titka karácsonyi sütemény recept, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt recept, nagyon finom keksz recept, omlós keksz recept, tojásmentes karácsonyi sütemény recept, tojásmentes keksz recept,

Nem csak hókifli, de hócsiga is létezik!

1. lépés

A tésztához az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajat a liszttel, majd készre gyúrjuk a tésztát a tejföl hozzáadásával. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a fagyasztóba pihenni.

2. lépés

A kihűtött tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 40×50 cm-es téglalapot kell kapnunk. A széleit egyenesre vágjuk, majd hosszában kettévágjuk.

3. lépés

A tésztalapokra nagylyukú reszelővel ráreszeljük a gesztenyemasszát,ezután a sodrófával még átmegyünk rajta, hogy tömörítsük. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk. Ismét 30 perc hűtés következik.

4. lépés

Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk a rudakat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk csigákat. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Még melegen meghempergetjük porcukorban a süteményeket.



Tipp

Az ünnepekre hangolódva egyre több gesztenyés recept kerül elő, süthetsz belőle gesztenyés mézest vagy bejgli pitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!