
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
18x28cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Gesztenyés kocka
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi gesztenyés süteményt mutatunk!
1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
2. lépés
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a gesztenyemasszát simára keverjük a krémsajttal, a rummal és a puha vajjal. Ízlés szerint édesítjük porcukorral.
3. lépés
A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben két részre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt (így könnyebb lesz kiemelni), kisebb méretű tepsi aljába fektetjük az egyik lapot. Elsimítjuk rajta a krém háromnegyed részét, ezután óvatosan réhelyezzük a másik lapot, és mehet rá a maradék krém is. A süteményt hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni szeletelés előtt. (Ha van rá mód, legalább fél napig pihentessük.) A kockákra kakaóport szitálhatunk díszítésképp.
Tipp
Ha szereted a gesztenyés süteményeket, próbáld ki a gesztenyés muffint is!