Gesztenyés krémes

Hozzávalók

Gesztenyés krémes

Elkészítés

egyszerű krémes sütemény recept, egyszerű süteménykrém, egyszerű vajas krém, gesztenyekrém készítése, gesztenyés habos sütemény recept, gesztenyés recept, gesztenyés sütemény recept, habos sütemény recept, kakaós olajos piskóta recept, kakaós piskóta alaprecept, kakaós piskóta recept, krémes sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, olajos piskóta recept, pudingos krémes recept, pudingos piskóta recept, pudingos vajas krém recept, tejszínes sütemény recept,

Igazi gesztenyés csoda, amivel minden vendég elégedett lesz!

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá keverjük.

2. lépés

A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet és csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 perc alatt készre sütjük a piskótát. Még forrón megkenjük a lekvárral.

3. lépés

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.

4. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt vaníliapudingot és a gesztenyemasszát. A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés krémet.

5. lépés

A hideg habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük. A tejszínhabot a gesztenyekrémre simítjuk, végül pedig megszórjuk reszelt csokoládéval. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.

6. lépés

Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Nagyon szeretem a krémes, gesztenyés süteményeket, a gesztenyés mézes és a gesztenyés kocka is nagy kedvencem!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások