
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Gesztenyés-meggyes sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Próbáld ki ezt az egyszerű, szaftos, gesztenyés süteményt.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük.
2. lépés
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat is. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd ezzel is alaposan elkeverjük. Végül csomómentesre dolgozzuk a sütőporos liszttel és a tejjel. A fehérjehabot a végén, több részletben forgatjuk bele.
3. lépés
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a meggyel.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ne süssük túl, a közepét érdemes figyelni és tűpróbát végezni.
5. lépés
A kihűlt süteményt felkockázzuk, és porcukorral megszórva tálaljuk. Műanyag dobozban, hűtőben tárolva napokig eláll és finom, szaftos marad.
Tipp
A meggy mellett feldobhatjuk még csokoládédarabokkal is a süteményt. Ha te is odáig vagy a gesztenyés süteményekért, próbáld ki a duplán gesztenyés muffint is!