Gesztenyés-meggyes sütemény

Hozzávalók

Gesztenyés-meggyes sütemény

Elkészítés

egyszerű gesztenyés sütemény recept, gesztenyés kevert sütemény recept, gesztenyés recept, gesztenyés sütemény recept, gyors gesztenyés sütemény recept, meggyes kevert sütemény recept, meggyes sütemény recept, meggyes-gesztenyés sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka gesztenyés sütemény recept,

Próbáld ki ezt az egyszerű, szaftos, gesztenyés süteményt.

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük.

2. lépés

A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat is. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd ezzel is alaposan elkeverjük. Végül csomómentesre dolgozzuk a sütőporos liszttel és a tejjel. A fehérjehabot a végén, több részletben forgatjuk bele.

3. lépés

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a meggyel.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ne süssük túl, a közepét érdemes figyelni és tűpróbát végezni.

5. lépés

A kihűlt süteményt felkockázzuk, és porcukorral megszórva tálaljuk. Műanyag dobozban, hűtőben tárolva napokig eláll és finom, szaftos marad.



Tipp

A meggy mellett feldobhatjuk még csokoládédarabokkal is a süteményt. Ha te is odáig vagy a gesztenyés süteményekért, próbáld ki a duplán gesztenyés muffint is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások