
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
18 cm átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Gesztenyetorta
Hozzávalók
Elkészítés
Ezt a gyönyörű, elegáns gesztenyetortát nem is olyan bonyolult elkészíteni.
1. lépés
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Legyünk türelmesek, eltart egy ideig, de így tényleg jó állagú habot kapunk. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a tojáshabhoz keverjük. Beleszitáljuk a liszt, a keményítő és a kakaópor keverékét. Nagy mozdulatokkal összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába szedjük. 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
2. lépés
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A felengedett gesztenyepüréhez hozzáadjuk a mascarponét, és robotgéppel simára dolgozzuk. A tejszínhabot beleforgatjuk. A tortakrémet felhasználásig hűtőben tároljuk.
3. lépés
A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Recés késsel három részre vágjuk. A krémet is három részre osztjuk.
4. lépés
A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezünk egy piskótalapot, és megkenjük egy rész tortakrémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot, mehet rá még egy réteg krém. Lezárjuk az utolsó lappal. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje is egyenes lehessen. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük, de mehet akár egész éjszakára is.
5. lépés
A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, simára keverjük, és ha már nem meleg, a torta tetejére csurgatjuk. A peremén kicsit le is folyhat. Utolsó lépésként a tetejét mindenféle finomsággal díszítjük.
Tipp
Ha szívesen kísérletezel házi készítésű tortákkal, érdemes kipróbálni ezt a gazdag ízvilágú tortát is.