Gofri

Hozzávalók

Elkészítés

gofri, gofrirecept, gofritészta, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt,

Kívül ropogós, belül puha, édes és nagyon-nagyon finom. Így készül a gofri házilag.

1. lépés
A gofritésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a cukorból nagyon kemény habot verünk. Ezután a sárgájákat kikeverjük az olvasztott vajjal, a vanília kikapart magjaival és a finomra reszelt narancshéjjal. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és a tejszínt. Nagy mozdulatokkal a masszához forgatjuk a fehérjehabot.

2. lépés
A gofrisütő lapjait vékonyan beolajozzuk, majd papírtörlővel áttöröljük, a helyükre tesszük, és felforrósítjuk a sütőt. Nagyjából 2 merőkanálnyi masszát teszünk a forró lapra, és legalább 6-8 percig sütjük. (A sütési idő és a tészta mennyisége típusonként változhat!) Akkor jó, ha már ropogós a külseje. Frissen tálaljuk.



Tipp

A gofri akkor lesz igazán ropogós és finom, ha van egy jó gofrisütőnk, minél vastagabb, kivehető sütőlappal. A kész gofrit tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, tejszínhabbal, szezonális friss gyümölcsökkel. A belga kedvenc után érdemes kipróbálni az osztrák klasszikust, a császármorzsát is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások