
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
25 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Gombácska
Hozzávalók
Elkészítés
Ezt a gombát mindenki szeretni fogja!
1. lépés:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojás is, és tovább keverjük.
2. lépés:
Beleszitáljuk a sütőporos lisztet és a keményítőt. Sima, ruganyos tésztát gyúrunk. 25 egyenló részre osztjuk, és egyforma golyókat gömbölyítünk belőlük.
3. lépés:
A tönkök megformázásához szükségünk lesz egy kisméretű, hengeralakú eszközre. Én ehhez a vaníliarudak tárolására használt üveg kémcsövet szoktam használni, de egy vastag szívószál vagy egy aromásüveg szája is megfelelő lesz. Tehát a kémcsövet kisség bevizezzük, kakaóporba mártjuk és egy kekszgolyó közepébe nyomjuk egészen mélyen. Majd újra a kakaóba, és ismét egy tésztába.
4. lépés:
A megformázott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Jól záródó dobozban sokáig eláll.
Tipp
Ha szereted a gombaalakú kekszeket, ne hagyd ki a pöffeteget sem!