Gőzölt piskóta

Hozzávalók

Gőzölt piskóta

Elkészítés

ázsiai piskóta recept, gőzölt piskóta recept, gőzzel sütés, japán piskóta recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, piskóta alaprecept, piskóta készítése, piskóta recept, piskóta sütés, piskóta tejjel és vajjal, tejes piskóta recept,

Kipróbáltuk a népszerű ázsiai receptvideók sztárját, a gőzölt piskótát!

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből és a cukorból nem túl kemény habot verünk.

2. lépés
A tejet és a vajat összemelegítjük, hogy a vaj elolvadjon. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vaníliát, és elkezdjük kikeverni. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. Végül pedig óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabba.

3. lépés
Előkészítünk egy kapcsos vagy teljesen zárt tortaformát. Fontos, hogy jól záródjon. Kívülről bevonjuk alufóliával.

4. lépés
A homogén piskótatésztát a sütőpapírral bélelt oldalú és aljú tortaformába szedjük. Ezután egy összehajtott konyharuhára tesszük egy tepsiben. A tepsit 2/3 részig töltjük forró, de nem forrásban lévő vízzel. Ezután az egészet 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára. Miután elkészült a piskóta, óvatosan kiemeljük a vízből, majd némi pihentetés után a formából is.

5. lépés
Ez a piskóta rögtön puha, nem szárad ki, nem reped és nagyon finom. Érdemes valami egyszerű krémmel tölteni, de lekvárral is tökéletes!



Tipp

Készíts összehasonlításként egy hagyományos piskótát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások