
-
Elkészítési idő: 75 perc perc
-
18-20 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Gőzölt piskóta
Hozzávalók
Elkészítés
Kipróbáltuk a népszerű ázsiai receptvideók sztárját, a gőzölt piskótát!
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből és a cukorból nem túl kemény habot verünk.
2. lépés
A tejet és a vajat összemelegítjük, hogy a vaj elolvadjon. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vaníliát, és elkezdjük kikeverni. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. Végül pedig óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabba.
3. lépés
Előkészítünk egy kapcsos vagy teljesen zárt tortaformát. Fontos, hogy jól záródjon. Kívülről bevonjuk alufóliával.
4. lépés
A homogén piskótatésztát a sütőpapírral bélelt oldalú és aljú tortaformába szedjük. Ezután egy összehajtott konyharuhára tesszük egy tepsiben. A tepsit 2/3 részig töltjük forró, de nem forrásban lévő vízzel. Ezután az egészet 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára. Miután elkészült a piskóta, óvatosan kiemeljük a vízből, majd némi pihentetés után a formából is.
5. lépés
Ez a piskóta rögtön puha, nem szárad ki, nem reped és nagyon finom. Érdemes valami egyszerű krémmel tölteni, de lekvárral is tökéletes!
Tipp
Készíts összehasonlításként egy hagyományos piskótát is!